Savarine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat: 5 oua, 130 gr zahar, 5 lg faina, 100g pesmet+ pentru tapat formele, praf de copt, sare , coaja de l;amaie, 2 lg apa, 2 plicuri zahar vanilat sau esenta de.rom, 5 lg ulei,aprox 80 g unt pt unsul formelor.
  • Pt ornat: 500 ml frisca, gem de capsuni sau de care ddoriti
  • Pt sirop: 280 gr zahar, 300 ml apa, o sticluta esenta de rom

Mod de preparare

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi adaugi praf de copt, coaja de lamaie, pesmetul si sare. Bati apoi albusurile cu 2 lg apa(apa se pune ininte de a le bate). Adaugi zaharul ramas. Apoi pui faina si amesteci cu linura de lemn. Adaugi si compozitia cu galbenusuri si amesteci cu mixerul dupa care cu lingura de lemn.

Formele se ung cu unt si se tapeaza cu pesmet.

Torni in forme compozitia. Le bagi la cuptorul incalzit si le tii aprox 20 min(atat a fost nevoie la mn).

Se scot din forma dupa ce au stat 5 min.

Intre timp se pune siropul la fiert. Pui zaharul in apa cu rom si lasi sa de aun clocot si apoi opresti si lasi la racit.

Tai savarinele 1/3 din ele(ii faci un capacel).

Se bate frisca. Dak vrei sa fie mai tare poti sa adaugi si intaritor de frisca..

Insiropezi bine savarinele(amandoua partile) le umpli cu frisca si le ornezi: frisc, gem, frisca(asa am facut eu).

Ies aproximativ 15 savarine.

Pofta buna!

Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise