Savoare cu mere si mac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 80 gr zahar pudra
  • 200gr unt
  • praf de copt
  • 3 linguri de iaurt
  • o lingura de otet
  • 150 gr nuci macinate
  • 400gr de faina
  • Umplutura;
  • 250gr mac macinat
  • 200ml de frisca 150 gr de zahar
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 800gr de mere
  • o lingurita scortisoara
  • o esenta de rom
  • 2-3 linguri zahar pudra (ornament)

Mod de preparare

Aluatul:

se framanta un aluat din faina,nuci,zahar pudra,unt,ou,sare si praf de copt.Se da la rece pt 30 min.

Umplutura:

Se da la fiert macul cu frisca,zaharul 70gr si coaja de lamaie.Se lasa se se raceasca.

Se decojesc merele se taie felii si se amesteca impreuna cu restul de zahar sucul de lamaie,esenta de rom si scortisoara.Pe o planseta tapetata cu faina se intinde o foaie din 2/3 din cantitatea de aluat si se

aseaza intr-o tava tapetata cu ulei si faina.Marginile foii se ridica cca 3 cm inaltime.Compozitia de mac se aseaza pe blat,se niveleaza si se acopera cu felii de mar.

Se intinde o foaie din restul de aluat si se acopera merele.aluatul se inteapa cu furculita in mai multe locuri.

Prajitura se coace 50 min.Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise