Scoici cu fidea de orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g scoici prefierte congelate
  • 150g fidea de orez
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 ardei iuti (verzi)
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 8 masline mari fara samburi
  • 2 linguri ulei masline
  • Sos de soia
  • Sos Worcester

Mod de preparare

Fierbem fideaua conform instructiunilor de pe ambalaj si o scurgem de apa intr-o sita. Punem o lingura de ulei la incins, apoi calim fideaua prêt de 2-3’ amestecand-o usor. O acoperim si o pastram calda.

Lasam scoicile la decongelat, apoi le spalam cu apa rece si le lasam la scurs.

Curatam usturoiul si-l tocam marunt. Ceapa si ardeii ii taiem julien, iar maslinele in felii.

Intr-o tigaie incingem restul de ulei, adaugam ceapa, ardeiul si usturoiul, lasam putin sa se inmoaie apoi adaugam scoicile si maslinele. Adaugam sosurile si lasam la foc mic, sub capac 10’.

Servim scoicile imediat, asezate pe pat de fidea.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise