SCOICI CU OUA DE PREPELITA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g scoici
  • 12 oua de prepelita
  • 100 g foi de salata,stevie,spanac
  • 15 ml cherry
  • sare,piper
  • 1 praz
  • o crenguta de cimbru
  • jumatate lingura amidon dizolvat in apa rece
  • 150 ml supa pasare
  • 20 g grasime pasare topita

Mod de preparare

Ouale se pun la fiert in apa rece timp de 10 minute,se racesc in apa rece si se curata usor de coaja.

Scoicile se spala,se pun la fiert la baie de aburi timp de o ora intr-o oala in care adaugam 10 ml cherry,sare, 50 ml supa pasare,prazul tocat marunt si crenguta de cimbru.Dupa ce au fiert,se scot prazul,cimbrul si lichidul ramas.

Scoicile se aseaza pe un platou.

Se taie fundul oualelor si se pun intr-o oala impreuna

cu putina sare,5 ml cherry,100 g supa de pui calda si se dau intr-un clocot.

Se scot ouale si se aseaza in jurul scoicilor pe platou.

In zeama ramasa se adauga amidonul diluat si grasimea de pui si se mai da intr-un clocot.

Se ia de pe foc si se varsa peste scoici si oua.

Separat la foc mic se inmoaie foile de salata,stevie,spanac,prazul fiert mai inainte,se potriveste de sare,piper se se toarna deasupra oulelor si scoicilor.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise