Semifreddo cu ciocolata si orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru budinca de orez:
  • 30 g unt
  • 1 baton de vanlie
  • 150 g orez pentru risotto
  • 50 g zahar
  • 150 ml vin alb
  • 700 ml lapte integral
  • pentru semifreddo:
  • 50 g zahar tos
  • 4 oua mari
  • 500 ml smintina
  • un praf de sare
  • 150 g fructe confiate, tocate
  • 100 g ciocolata neagra, zdrobita
  • 100 g fistic , curatat de coaja si tocat mai mare

Mod de preparare

Mai intâi puneti în congelator un vas ceramic mare (cu diametrul de 25-30 cm)

sau mai multe forme individuale. ca sa se raceasca. Apoi topiti untul într-o cratita

cu peretii înalti si fundul gros. cu capac. Crestati în lungime batonul de vanilie si

scoateti semintele cu ajutorul unui cutit. Adaugati semintele de vanilie la untul

topit si amestecati. Fierbeti timp de 1 minut, apoi adaugati orezul si zaharul. Mariti

focul la mediu, amestecati bine si adaugati vinul. Continuati sa amestecati pâna

când vinul scade aproape complet. Apoi adaugati laptele, putin câte putin. Fierbeti

orezul la foc mic timp de 18-20 de minute, amestecând cât mai des. Luati cratita

de pe foc si lasati-1 sa se raceasca de tot.

Ca sa preparati semifreddo, aveti nevoie de 3 boluri. Într-unul din ele bateti zaharul

si galbenusurile pâna se albesc si devin cremoase. În al doilea castron, bateti smântâna

pâna când se întareste. Într-al treilea. bateti albusurile cu un praf de sare pâna

se intaresc foarte bine.

Apoi adaugati smântâna si albusurile în castronul cel mare cu zahar si galbenusuri.

Tot acum adaugati si celelalte arome - fructele confiate. ciocolata si fisticul. plus

budinca de orez rece. Turnati repede crema de orez în vasul racit, acoperiti-o cu

folie de plastic si puneti-o în congelator; trebuie s-o lasati cel putin 4 ore sa se întareasca.

Inainte de servire, scoateti-o din congelator si lasati-o o vreme în frigider,

astfel încât sa se poata lua cu lingura. E delicioasa cu fructe de padure proaspete.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise