Semifreddo cu fructe uscat, alune si nuci

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua intregi si 3 galbenusuri
  • 275 g zahar tos
  • 25 g miere
  • 50 ml marsala sau rom
  • 500 ml frisca lichida
  • fructe uscate cam 200 g: caise, prune, curmale, smochine fara samburi, stafide
  • alune si nuci: 150 g faramitate
  • felii de pandispan sau savoiardi inmuiate in marsala

Mod de preparare

Ouale se bat toate impreuna cu zaharul pana devin o crema spumoasa, se adauga mierea si se continua mixarea.

Pregatim fructele uscate in felul urmator: stafidele se pun la inmuiat in marsala sau rom, restul fructelor le taiem bucati mici, se amesteca cu nucile si alunele faramitate, se adauga stafidele cu tot cu alcool, iar la sfarsit se amesteca fructa cu compozitia omogenizata de oua.

Frisca se bate mai lejer, deci nu trebuie sa devina foarte tare, se incorporeaza in compozitia pregatita mai sus, dupa care se pregatesc stampele.

Se pot folosii forme de muffins si forme de chec tapetata cu folie de plastic, se inmoaie pandispanul taiat felii sau piscoturile inmuiate in marsala si asamblam semifreddo: un strat de compozitie incercand sa luam si fructele care se depoziteaza pe fundul vasului, un strat de pandispan sau biscuiti, si deasupra un alt strat de crema cu fructe uscate;acoperim formele cu plastic si le introducem in congelator cam 3 ore dupa care se poate servii cu ciocolata topita deasupra si fructe!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise