Sfecle umplute in sos de granate.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 sfecle potrivite de marime si de aceiasi marime.
  • 1/2 kg de carne macinata
  • 1 ceapa mare taiata cubulete
  • 1catel de usturoi zdrobit
  • 1/2 pahar de frunze de coriandu proaspat tocat
  • 1/2 lingurita de enibahar macinat
  • 1/2 pahar de boabe de pin prajite
  • sare,piper
  • ptr sos
  • 1/2 pahar suc de granate concetrat
  • 1/3 pahar de zahar
  • 1/3 pahar de suc de lamaie
  • 4 pahare de apa
  • 4linguri ulei de masline
  • sare,piper

Mod de preparare

Sfeclele se cojesc de coaja li se taie un capacel care se pastreaza si cu o lingurita specila se scoate mijlocul ca sa fie loc de pus carnea.Se lasa sfeclele intr-un bol cu apa pina pregatim umplutura.

In alt bol se amesteca carnea cu ceapa si restul ingridentelor se adauga si un ou si se umplu sfeclele cu umplutura de carne si se pun capacelele la loc.

Intr-o tigaie lata si putin adinca se aseaza sfeclele una linga alta.In alt bol se pregateste sosul se amesteca putin se poate pune intr-o alta cratita si amestecat putin ca zaharul si restul condimentelor sa se impreuneze dupa care se toarna peste sfecle si se da la foc mare pina fierbe dupa care se face foc mic si se lasa sa fiarba o ora pina cind sfeclele sint moi si sosul mai concetrat.Se poate servi cu orez alb.Este foarte gustos un gust aparte din cauza granatelor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise