Sferturi de pui umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 sferturi de pui fara oase
  • ptr umplutura
  • 1ceapa taiata cuburi mici
  • 250 gr de ciuperci taiate
  • 1lingura de sos de soia
  • 1lingura praf de supa
  • 1lingura praf supa de ciuperci
  • 1lingura faina
  • putin mustar
  • sare,piper la gust
  • boia de ardei dulce si putin iute
  • 250 gr pastrama de vita sau porc cu putina grasime taiate cubulete.
  • ptr sos
  • 4linguri ulei
  • sare ,piper
  • 2catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de mustar
  • 1lingura sos triaki
  • 1lingura sos de chili dulce

Mod de preparare

Sferturile se spala se curata de piele si se ung cu putin mustar si se lasa putin pe o plansa ca mustarul sa intre in carne.

Umplutura-Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei se pune ceapa la prajit si se adauga pastrama se prajeste putin si treptat se adauga ciupercile taiate si restul ingridentelor se amesteca putin ca totul sa fie legat si se stinge focul si se lasa la racit.

Se iau sferturile se bat putin ca sa fie mai subtiri se pune o lingura de umplutura si se ruleaza pe cit posibil si se prind cu scobitori ca ruloul sa ramaie inchis si se pun intr-o tava sau pyrex.

Se pregateste sosul din ulei si restul componentelor si se toarna peste sferturi.Se inveleste tava cu o foaie de aluminiu si se dala cuptorul incins la 180 de grade ptr 30-40 de minute se ia aluminiul de pe tava si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca dar sa nu se usuce.Se servesc caldute cu orz alb sau cu pire de cartofi.Sint fragede si foarte gustoase.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise