Sfintisori

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 cana apa
  • nuca macinata
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 400 g miere
  • sare
  • 25 g drojdie
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu 1 lingurita de zahar,1 ling.faina si o cana cu apa calduta/lapte o lasi 10-15 min.Cand a crescut o torni peste faina o data cu 1 cana apa calda,un praf sare si ulei,framanti bine,un aluat moale ca de paine,apoi il dai la crescut.

SIROPUL:2 cani apa,4-5 linguri zahar,coaja de la lamaie,vanilia.Dupa ce s-au copt sfintisorii,pui peste ei 2-3 linguri de sirop,apoi pe fiecare il ungi cu miere si presari deasupra nuca macinata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise