SHAORMA DE PUI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • lipii,(din comert),
  • 400 g. carne de pui dezosata,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • boia dulce,
  • condimente pentru carne de pui,
  • 1 galbenus de ou,
  • 200-230 ml. ulei,
  • 1 lingurita mustar dulce,
  • 100 ml. smantana,
  • 2 castraveti murati ,
  • 1 ceapa mica,
  • 200 g. varza alba,
  • 2 rosii,
  • cartofi prajiti;

Mod de preparare

1. Se taie carnea de pui cubulete. Se freaca cu ulei (2-3 linguri), condimente: sare, piper, cimbru, boia dulce, condimente pentru pui si se lasa la marinat aproximativ 2 ore.

2. Se face maioneza dintr-un galbenus de ou crud (se poate pune inca un galbenus fiert), mustar si 200 ml. ulei. Se pune smantana si 2-3 catei de usturoi pisati, sare dupa gust si se da la frigider.

3. Varza se taie fideluta si se freaca cu sare. Ceapa si castravetii murati se taie marunt.. Rosiile se taie rondele, subtiri.

4. Se frige carnea in tigaia de teflon. Cartofii se prajesc si ei in ulei incins.

5. Shaorma se serveste in lipii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise