Shaorma la farfurie cu sos tzatziki

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 2 bucati de piept de pui
  • o jumatate de varza
  • cateva linguri de iaurt
  • un castravete
  • 2 castraveti murati
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Se condimenteaza pieptul de pui si se lasa la frigider o ora.

Se piseaza cateii de usturoi, se freaca cu putina sare si ulei pana capata consistenta unei maioneze, se adauga iaurtul si castravetele dat pe razatoarea mica si scurs de zeama. Se da la frigider cel putin o ora.

Carnea se taie bucatele si se prajeste in cat mai putin ulei. Cartofii se curata, se taie pai si se prajesc. Varza se toaca marunt si se amesteca cu putina sare, ulei si zeama de lamaie, iar castravetii se taie feliute subtiri. Langa se serveste sosul tzatziki care inlocuieste cu succes maioneza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise