SIERRA DE BURTA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ptr 1 portie:
  • 150 gr burta
  • 1 ceapa mica
  • 20 gr slaninuta sau sunca afumata
  • 1 ardei iute sau chili
  • 1 lingura ulei
  • 10 migdale macinate
  • 4 gr stafide
  • 4 gr masline
  • 5 gr suc lamiie
  • 1 frunza dafin
  • 1vf cutit scortisoara,1 vf chimen,1 vf oregano,1 vf sare,1 vf piper
  • 1 lingura cascaval ras

Mod de preparare

Se fierbe burta bine,se taie fisii,apa se arunca.Se toaca ceapa,sunca,ardeiul iute,maslinele(fara simburi),se adauga stafidele,migdalele si se calesc intr-o lingura de ulei.Se adauga apa,cam o ceasca si condimentele.Dupa ce s-au fiert,se adauga burta,cascavalul,se mai da un clocot si se opreste.Se poate adauga 1 lingura sos de soia.Ardeiul iute se pune dupa gust,nu este obligatoriu tot.

Iese o mincare rafinata si fina.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise