Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg cirese amare cu tot cu samburi
  • 3 kg zahar
  • 2 l apa
  • sucul de la doua lamai

Mod de preparare

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand totul apoi se pune compozitia rezultata in frigider pentru circa 12 ore .

A doua zi strecuram siropul printr-un tifon si stoarcem bine sucul ramas in cirese.

Punem sucul rezultat la fiert impreuna cu zaharul, lasam sa fiarba circa 30 minute apoi adaugam zeama de lamaie si oprim focul. Turnam siropul rezultat in sticle caldute ( cu capace etans ), sterilizate anterior in cuptor apoi le punem cu capul in jos intre paturi , lasandu-le acolo pana la racirea completa .

Daca doriti ca siropul sa fie mai gros, il puteti fierbe timp mai indelungat insa se pierd mai multe substante benefice .

Acest sirop este un bun antioxidant natural cu un puternic efect anticancerigen .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise