Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg cirese amare cu tot cu samburi
  • 3 kg zahar
  • 2 l apa
  • sucul de la doua lamai

Mod de preparare

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand totul apoi se pune compozitia rezultata in frigider pentru circa 12 ore .

A doua zi strecuram siropul printr-un tifon si stoarcem bine sucul ramas in cirese.

Punem sucul rezultat la fiert impreuna cu zaharul, lasam sa fiarba circa 30 minute apoi adaugam zeama de lamaie si oprim focul. Turnam siropul rezultat in sticle caldute ( cu capace etans ), sterilizate anterior in cuptor apoi le punem cu capul in jos intre paturi , lasandu-le acolo pana la racirea completa .

Daca doriti ca siropul sa fie mai gros, il puteti fierbe timp mai indelungat insa se pierd mai multe substante benefice .

Acest sirop este un bun antioxidant natural cu un puternic efect anticancerigen .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise