Sirop de ghimbir

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o jumatate de cana de ghimbir ras
  • o cana de apa
  • o cana de zahar
  • jumatate de lamaie
  • o lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare

Apa si zaharul se pun la fiert, iar cand a inceput sa se lege siropul se adauga ghimbirul ras. Se lasa la fiert cam 15 minute. Cand se opreste focul, se adauga zeama de lamaie si esenta de vanilie.

Se lasa la racit si se pune apoi in sticle.

Se bea cu apa minerala, rece, care accentueaza gustul intepator al ghimbirului.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise