Sirop de menta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150g menta proaspata
  • 2 l apa
  • 1,5kg zahar

Mod de preparare

Spalam frunzele si le punem la fiert pentru 45’. Oprim focul si lasam la racit de pe o zi pe alta. Strecuram ceaiul prin tifon dublu, adaugam zaharul si-l punem la fiert pana se leaga.

Turnam siropul fierbinte in sticle pe care le inchidem ermetic. Le etichetam si le depozitam in camara.

Este un sirop delicios si aromat pe care-l putem folosi la prajituri, inghetate, alte deserturi, ceaiuri sau ca indulcitor la prepararea bauturilor racoritoare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise