Sirop de menta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150g menta proaspata
  • 2 l apa
  • 1,5kg zahar

Mod de preparare

Spalam frunzele si le punem la fiert pentru 45’. Oprim focul si lasam la racit de pe o zi pe alta. Strecuram ceaiul prin tifon dublu, adaugam zaharul si-l punem la fiert pana se leaga.

Turnam siropul fierbinte in sticle pe care le inchidem ermetic. Le etichetam si le depozitam in camara.

Este un sirop delicios si aromat pe care-l putem folosi la prajituri, inghetate, alte deserturi, ceaiuri sau ca indulcitor la prepararea bauturilor racoritoare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise