Sirop de MUGURI DE BRAD

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg muguri de brad
  • 2 litri apa
  • 1 - 1,5 kg zahar la 1 litru suc

Mod de preparare

- Mugurii impreuna cu apa se pun la fiert intr-un vas emailat si se fierb la foc mic timp de 1 ora.

- Vasul se acopera si se pune la rece timp de 48 ore.

- Sucul se strecoara prin tifon dublu, se masoara si se adauga zaharul.

- Se fierbe pana se obtine un sirop bine legat.

- Se toarna cald in sticle inchise la culoare, bine spalate si sterilizate sau bidoane de plastic.

- Se pastreaza la loc intunecos si rece.

- Este bine sa-l consume copii in timpul iernii (acest sirop in amestec cu apa plata este mult mai sanatos decat sucurile din comert).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise