Sirop de soc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 35-40 flori de soc
  • 2 kg de zahar
  • 2litri de apa
  • zeama de la 4 lamai
  • 2 lamai taiate felii cu coaja cu tot

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un borcan mai mare, se amesteca bine si se lasa undeva la racoare dar nu la frigider. Se amesteca de doua-trei ori pe zi timp de trei patru zile pana cand s-a dizolvat complet tot zaharul, iar florile si-au lasat aroma. Se strecoara prin tifon pus in doua sau prin ciorap de dama (neintrebuintat). Dupa preferinta se mai poate adauga zeama de lamaie, rom sau esenta de rom sau cateva picaturi de esenta de migdale. Dupa ce s-a potrivit de arome se toarna in sticle si se pastreaza la rece. E foarte racoros si sanatos. Sa il beti cu placere!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise