Sirop de zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,1 kg zmeura
  • 550 g zahar
  • 550 ml apa
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Zmeura se spala si se amesteca cu zaharul. Se lasa la rece doua-trei ore pana cand isi lasa zeama. Dupa aceea, se pune la fiert impreuna cu apa si zeama de lamaie.

Se incalzeste cuptorul, apoi se opreste si se pun in el la uscat sticlele si capacele (3-4 sticle de 300 ml) pregatite pentru sirop.

Atunci cand siropul este gata, se strecoara si se pune fierbinte in sticle. Se infileteaza capacele la sticle si se pun la racit in paturi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise