SIROP DIN FLORI DE PAPADIE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g.flori de papadie,
  • 750ml.apa,
  • 1kg.zahar,
  • 1 lamaie;

Mod de preparare

1. Se taie lamaia in felii, se fierbe impreuna cu florile de papadie timp de 20 de minute, la foc mic, apoi se strecoara si se storc atat florile, cat si lamaia. Se adauga zaharul la zeama fierbinte si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute.

2. Se toarna in borcane de marmelada si se inchide cu capac. Pastrat intr-un loc racoros, \"siropul\" tine pana la un an. Din acest sirop, care are consistenta mierii, se pot prepara bauturi delicioase si deserturi excelente.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise