Smoothie tricolor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g afine
  • 2 banane
  • 2 kiwi
  • 200g capsuni
  • 200g zmeura
  • 1-2 lamai
  • 5 linguri zahar
  • 350 ml apa

Mod de preparare

Prima culoare: 250g de afine, 2 linguri de zahar si 200ml de apa. Se amesteca totul intr-un blender si se toarna in pahar.

Pentru a doua culoare am folosit fructe « galbene » pentru a avea un contrast cat mai mare, si anume 2 banane, 2 kiwi galbene si 1 lamaie si jumatate, 2 linguri de zahar, plus 100ml apa. Se toarna in pahar foarte lent, prin prelingere pe peretii paharului astfel incat cel de-al doilea suc se va « aseza » frumos peste primul suc.

Pentru a treia culoare, am folosit fructe rosii si anume 200g de capsuni si 200g de zmeura, cu 1 lingura de zahar si 50ml de apa (doar cat sa acopere lamele blenderului).

Daca cumva cantitatea de apa sau viteza de turnare este prea mare atunci, se poate intampla ca cele doua sucuri sa se intercaleze, sau in cel mai rau caz sa se amestece complet aratand a suc … in picatele. Se pot folosi orice fel de fructe, avand grija ca primul suc sa aiba consistenta mai "grea", iar urmatoarele sa fie mai "aerate".

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise