SNITEL ARDELENESC.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1Kg carne de vita(piept de vita).
  • 100 Gr faina sau amidon alimentar.
  • 250 Gr ulei de palmier.
  • 500 Gr ceapa.
  • Sare, piper, condimente.

Mod de preparare

Se taie canea in felii cat mai subtiri si apoi se bate cu ciocanul de snitele.Se condimenteaza, apoi le trecem prin faina si se prajesc in uleiul respectiv,dupa ce l-am incins.Curatam ceapa si o taiem marunt, apoi o calim si pe ea in acel ulei,dupa care adaugam 150 gr apa clocotita si fierbem la foc mic ceapa.Cand ceapa este gata fiarta o bagam la blender ptr a face un sos fin.Se pune sosul pasat peste snitelele asezate intr-o cratita si o bagam la cuptor 50-60 minute.Daca sosul scade se mai adauga putina apa.Se condimenteaza dupa plac si se poate servii cu o garnitura de piure de cartofi. Este un snitel delicios.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise