Snitele de pui cu piure de orez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru snitele :1 piept intreg de pui, 2 oua, 2 linguri faina,sare, piper,boia,curry,ulei
  • Pentru piure : 200 g orez, 1 ceapa, 1 ardei gogosar, 1 morcov, ulei, sare, piper, boia, marar, patrunjel.

Mod de preparare

Pieptul de pui se feliaza in mai multe bucati , se bate cu ciocanul de snitele , peste fiecare felie se presara sare si piper.Separat se face un sos din 2 oua batute, 2 linguri faina si putina apa (de consistenta smantanii),boia si curry. Intr-o tigaie se incinge bine uleiul si dupa ce fiecare felie de snitel a fost trecuta prin sos se aseaza in uleiul fierbinte la prajit pe foc mic.

Pentru piureul de orez se pun la calit pentru 5 minute ceapa ,ardeiul si morcovul, adaugandu-se orezul dupa ce a fost spalat in apa rece.Se pun 500 ml apa si se lasa sa fiarba la foc acoperit.Dupa ce toate s-au fiert se pun condimentele, se sareaza dupa gust si se da totul prin blender obtinandu-se astfel o pasta.

Se serveste cald alaturi de snitele de pui si muratura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise