Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 litri apa
  • 1 kg zahar
  • 5 lamai
  • 2 pumni de flori de soc
  • preparatie
  • intr-un vas de sticla sau de plastic ,de 10-12 litri se pun florile de soc, zaharul, apa ,sucul de la cele 5 lamai, 5 jumatati de lamaie, totul se amesteca cu o lingura de lemn.Se acopera vasul si se tine la soare pentru 3-5 zile.Zilnic se amesteca in vas cu lingura de lemn si se verifica gradul de fermentare.Cind este acidulata se trage in sticle si se tine la rece.

Mod de preparare

Socată reţeta bunicii

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul de lamaie si 5 jumatati de lamaie(din cele care au fost stoarse).Totul se amesteca cu o lingura de lemn .Vasul se acopera si se tine la soare pentru 4-5 zile,zilnic se amesteca continutul vasului si se verifica gradul de fermentare,cind suculeste acidulat se toarna in sticle si se tine la rece

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise