Somn cu telina la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 felii de somn sau alt peste alb fara oase (circa 120 g fiecare),
  • 3 radacini de telina (nu prea mari),
  • 3 cepe,
  • 1 portocala,
  • 2 prize sofran,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • marar verde pentru decorat.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210°C. Curatati telina si taiati-o bastonase. Taiati marunt ceapa curatata si caliti-o doua minute, la foc mic, in doua linguri de ulei incins. Adaugati bastonasele de telina, sarati, turnati peste ceapa si telina 200 ml de apa, acoperiti cratita cu un capac si lasati sa fiarba 20 de minute la foc mic, amestecand din timp in timp. Rasturnati-le apoi intr-o tava si asezati deasupra feliile de somn.

Radeti coaja de portocala si turnati intr-un bol 3 linguri de zeama stoarsa, adaugati coaja rasa, 200 ml de apa, sofranul, uleiul ramas si sare. Bateti sosul cu furculita si turnati-l peste peste. Dati pestele la cuptor si lasati-l 15 minute sa se patrunda.

Scoateti bucatile de peste din cuptor, asezati-le pe un platou, puneti de jur imprejur telina, decorati-le cu marar verde (taiat cu foarfeca) si serviti-le imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise