Somn la cuptor cu ciuperci

Timp pregatire
2400 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg somn;
  • •200 grame de ceapa;
  • •1 cutie de 250 grame de ciuperci conservate
  • •piper boabe
  • •piper pisat
  • •patrunjel
  • •2 linguri de pasta de rosii
  • •150 ml ulei
  • •100 ml vin alb sec
  • •100 ml apa calduta.

Mod de preparare

Pestele se curata, se împarte în portii, se sareaza si se lasa sa se scurga. Ceapa se taie marunt si se caleste în 100 ml ulei, peste care se pun ciupercile taiate. în acest sote se toarna bulionul, vinul si apa si se lasa sa dea un clocot. Se unge o tava cu ulei, se presara câteva boabe de piper, se aranjeaza bucatile de peste, peste care se varsa sosul de ciuperci, se presara sare, piper pisat, patrunjel tocat marunt. Se coace la cuptor circa 35 de minute. Somul se serveste cald, cu patrunjel tocat pe deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise