SOMON AFUMAT CU TELINA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g.somon afumat,
  • sucul de la o lamaie,
  • 1 telina(mare)
  • 3 cartofi mari,
  • 1 legatura de marar,
  • 1 ceapa,
  • 100 g.smatana,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la 200*C.

2. Se curata telina si se taie felii. Se pune apoi intr-un castron si se stropeste cu suc de lamaie, pentru ca sa -si pastreze culoarea. Se adauga si feliile de cartofi peste telina.

3. Intr-un vas de Jena, uns cu grasime, se aseaza un strat de felii de telina, se presara putin marar, ceapa tocata si o lingura de smantana. Urmeaza un strat de cartofi si apoi unul de somon. Pe fiecare strat se presara marar, ceapa si se toarna smantana. Ultimele doua straturi trebuie sa fie de telina si cartofi. Se toarna peste smantana ramasa.

4. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 45 minute. Se scoate folia si se mai lasa la cuptor inca 30 minute, pana ce s-a format o crusta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se serveste cu un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise