Somon cu cidru si sofran

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii de somon, taiat in cuburi,
  • 250ml.cidru,
  • 2 cepe albe, fin tocate,
  • 1 lingurita sofran,
  • sare,
  • piper,
  • 100ml. smantana,
  • 1 mana de busuioc proaspat, tocat marunt,
  • 250g, paste(farfalle);
  • Pentru decor:
  • 12 felii subtiri de castravete ,
  • 1 piersica mare taiata in 12 felii,
  • patrunjel verde;

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.

2.Intr-un vas termorezistent,se aranjeaza cuburile de somon, se condimenteaza cu sare si piper, se presara ceapa si se acopera cu cidru.Se coace 10-15 minute la cuptor.

3.Se fierb pastele 10 minute.

4.Se scoate somonul de la cuptor.Se amesteca smantana cu sofranul , busuiocul tocat si se pune compozitia peste somon si se ma tine la cuptor 3-5 minute.

5.Pe farfurii mari albe se pun cate 3 felii de castravete si 3 felii de piersica, se acopera cu farfalle, apoi cuburile de somon si cateva linguri de sos si se decoreaza cu fire de patrunjel verde.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise