SOMON CU MIERE SI SUSAN

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii de somon,
  • 2 linguri de miere lichida,
  • 2 linguri seminte de susan,
  • 200ml. frisca pentru gatit,
  • 2 linguri ulei de susan (sau de arahide),
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Se sareaza si se pipereaza feliile de somon.

2.Se pune mierea la fiert intr-o craticioara ,la foc moderat,si se badijoneaza bine feliile de somon cu mierea calda.Se pudreaza cu seminte de susan.

2.Se varsa uleiul intr-o tigaie ,la foc mare, apoi se rumenesc feliile de somon cate 5 minute, pe fiecare parte.

3.Se scot feliile de somon intr-un vas de Jena ,si in tigaie ,se pune frisca pentru gatit si se lasa sa fiarba, amestecand cu o lingura de lemn.

4.Se pune sosul peste feliile de somon si se servesc cu garnitura de paste si un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise