Somon cu paste tagliatelle

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame paste tagliatelle;
  • 4 bucati somon (file, medalioane);
  • 300 ml smantana;
  • 100 grame unt;
  • 100 ml ulei masline;
  • coaja de lamaie rasa;
  • suc de lamaie;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • sare, piper.

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,conform instructiunilor de pe pachet,dupa care se scurg,se trec sub jet de apa rece si se freaca cu ulei de masline.
Bucatile de peste se trec sub jet de apa, se scurg bine si se sterg cu un servet absorbant.
Se prepara un sos din smantana, sare, piper, coaja de lamaie, zeama de lamaie, care se pune la fiert 3-4 minute, la foc mic, amestecand tot timpul, pentru a nu se taia smantana.
Pestele se marineaza pentru 5 minute, stropindu-l cu zeama de lamaie, sare, piper, dupa care se pune la prajit in tigaie, in unt amestecat cu ulei de masline (in cantitati mici atat uleiul cat si untul), lasandu-l cca. 3-4 minute pe fiecare parte.
Pastele se pot praji putin in unt, se pun pe un platou, se asezoneaza, se pune sosul peste ele, bucatile de peste deasupra, se presara verdeata si coaja de lamaie rasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise