SOMON CU SALATA MEDITERANEANA

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -800 grame file somon;
  • -400 grame cartofi;
  • -1 fruct avocado;
  • -100 grame rosii;
  • -1 legatura ceapa verde;
  • -50 ml vin rosu;
  • -50 grame unt;
  • -50 ml ulei masline;
  • - 1 lamaie;
  • - 1 legatura de patrunjel;
  • - sare, piper

Mod de preparare

1. Rosiile se oparesc si se decojesc, ceapa si patrunjelul se taie marunt, pestele se taie in 8 bucati.cartofii se curata, se taie cubulete, se fierb in apa cu sare.avocado si rosiile se taie felii subtiri.

2. Pestele se stropeste cu putina zeama de lamaie si se presara putina sare peste el(pentru nu a se sfarama cand se ia de pe gratar), se trece prin ulei de masline si se pune pe gratarul incins in prealabil 4-5 minute pana se rumeneste;

3. Ceapa se inabusa in unt si vin si se formeaza un sos.Peste cartofii fierti se stoarce jumatate de lamaie si se pune jumatate din patrunjel, dupa care se stropeste cu ulei de masline.

4. Somonul se serveste cu cartofii natur, ornat cu feliute de rosii si avocado, verdeata, felii de lamaie si sosul de ceapa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise