Somon cu verdeata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.3 kg somon proaspat
  • 1 lamaie
  • frunze de patrunjel
  • frunze de menta proaspete sau uscate
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 ml ulei de masline
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Frunzele de patrunjel si cele de menta se toaca marunt, se pun intr-un castron si se amesteca, pana devin pasta, cu zaema de la 1/2 lamaie, uleiul de masline ,usturoiul taiat marunt, sare si piper.

Pestele se taie bucati potrivite, care se cresteaza putin, pe urma se ung cu pasta de verdeata si se invelesc in folie de aluminiu.

Se dau la cuptorul incins timp de 25 de minute. Se serveste cu cartofi la cuptor sau cu salata de varza alba.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise