Somon gratinat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 pachet de lasagne
  • 600gr. somon
  • 1/2 manunchi de marar proaspat
  • 1 dovlecel-zucchini
  • 1 vanata
  • 100gr
  • ciuperci
  • sare
  • zahar
  • 100gr. faina
  • 100gr. unt sau margarina
  • 200gr. cascaval ras
  • 6dl.lapte
  • 4 oua
  • nucsoara
  • piper proaspat macinat;

Mod de preparare

Somonul se freaca cu sare, putin zahar si mararul tocat foarte marunt. Din faina, unt si lapte preparam un sos alb \"Bechamel\", in care punem sare, piper, nucsoara macinata si, cand s-a racit, adaugam pe rand ouale.

Se curata legumele, se taie felii si se calesc, pe foc mic, separat, adaugandu-se sare si piper. Se unge cu unt un vas rezistent la foc, punem pe fundul acestuia un rand de lasagne, peste vanata, sos alb, iarasi foi de lasagne, somonul, dovlecelul, sos alb, foi de lasagne, ciuperci, sos alb si, in sfarsit, cascavalul ras. Se coace in cuptorul preincalzit, la 170 grade C pana cand preparatul se rumeneste bine. Pe farfuria, pe care se serveste preparatul, vom pune si felii de rosii si fire de patrunjel verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise