Somon la cuptor cu sos de portocale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc file de somon
  • sare
  • piper
  • 3 lingurite condiment amestecat (chimen
  • rozmarin
  • cimbru)
  • ulei de masline; pentru sos: o ceapa verde taiata marunt
  • o portocala taiata bucatele
  • 10 masline verzi tocate
  • o lingurita suc de portocale
  • o lingurita suc de lamiie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul. Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amesteca ceapa, portocala, maslinele, sucul de portocale si cel de lamiie, sare si piper. Fileurile de peste se ung cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza, dupa care se condimenteaza.

Cind cuptorul s-a incins, se pune somonul pentru 17 minute. Este posibil sa nu arate facut, dar este patruns. Se serveste cu sosul separat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise