Somon la grill (gratar) cu portocale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 buc somon
  • Pentru dressing :
  • sucul proaspat de la 1-2 portocale si de la o lamaie mica
  • o lingura ulei de masline extravirgin
  • 1lingurita rozmarin maruntit
  • piper negru proaspat macinat si sare dupa gust
  • putin unt pentru uns grillul sau gratarul

Mod de preparare

Somonul este relativ sarac in calorii si scazut in grasimi saturate, dar bogat in proteine, vitamine, minerale si in special in acizii grasi omega 3,foarte utili sanatatii noastre.

Se amesteca toate ingredientele (in afara de bucatile de somon) intr-o punga de plastic inchisa ermetic. Se scutura bine punga pana cand se omogenizeaza continutul.

Se adauga feliile de somon in punga, pentru a se imbiba bine cu dressing. Se tine la frigider timp de 30 de minute (se poate tine chiar si o ora).

Dupa ce s-au marinat bucatile de somon, se scurg de surplusul de dressing, se aseaza pe grillul (gratarul) incins si uns in prealabil cu unt, urmand sa se rumeneasca frumos pe fiecare parte.

Somonul se serveste alaturi de felii de portocala rumenite putin pe gratar sau la tigaie si stropit cu suc de portocala din belsug.Portocala confera somonului un gust usor dulceag si aromat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise