Somon pe sos de mere si fenel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucăţi de somon cu piele
  • 2 mere verzi
  • 1 bulb de fenel
  • 1 ceapă
  • 100 ml de smântână
  • 1 lingură de supă cu stafide
  • 1/2 lingură cu seminţe de mărar
  • 1/2 lingură cu seminţe de chimen
  • Sare, piper

Mod de preparare

1 Tăiaţi bulbul de fenel în felii subţiri şi îl căliţi câterva minute, scurgeţi-l. Curăţaţi merele şi le tăiaţi în bucăţi. Inmuiaţi stafidele în apă caldă.

2 Intr-o cratiţă căliţi 10 minute feliile fenel, apoi adăugaţi merele.Acoperiţi şi lăsaţi câteva minute pe foc mare.Merele îşi vor lăsa sucul, dar adăigaţi treptat câte puţină apă.Mişcaţi din timp în timp cratiţa.

3 Zdrobiţi împreună seminţele de mărar şi de chimen. Adăugaţi compotul(merele) pe foc mic şi asezonaţi cu amestecul de mirodenii , sare, stafidele scurse. Amestecaţi până seamănă cu un sos.

4 Prăjiţi somonul pe partea cu piele într-o tigaie de teflon, 2 minute, fără grasime, pe foc puternic. Adăugaţi smântâna lichidă şi ceapa pe peşte. Faceţi focul mic şi lăsaţi să se facă.

5 Serviţi peştele peste sos, alături de un pahar cu vin alb.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise