Somon “Tampico”

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii de somon (de 200 g)
  • sucul de la o lamaie
  • sare, piper
  • 3 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri unt cu verdeturi
  • 250 ml de supa de legume
  • chimen

Mod de preparare

1. Se spala pestele, se sterge, se stropeste cu suc de lamaie, se sareaza si se pipereaza.

2. Se taie ardeii grasi sferturi si se asaza pe tabla cu pielea in sus. Se frig 5 min. pana ce se fac basicute pe piele. Se jupoaie si se taie felii ardeii. Ceapa si usturoiul tocate se calesc in doua linguri de unt; se adauga ardei gras si supa si se lasa sa fiarba 10 min. Se condimenteaza cu sare, piper si chimen.

3. Pestele se frige cca. 6-8 min., ungandu-se intre timp cu unt. Se serveste cu sos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise