Sorbet de lamaie

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 3 albusuri de oua mari
  • • 2 cani zahar
  • • 1 ¾ cana apa
  • • 1 ½ cana zeama de lamaie
  • • 1-2 lingurite coaja de lamaie

Mod de preparare

1. Se bate spuma tare albusurile.Se face un sirop din zahar si apa, la foc potrivit, pana ce zaharul s-a topit si lichidul a ajuns la punctul de fierbere.Se toarna siropul in fir subtire peste albusuri, batand continuu.Se pune coaja de lamaie si se toarna treptat zeama de lamaie, batand in continuare.

2. Se lasa compozitia obtinuta la racit, dupa care se baga la congelator pentru 1 ora, apoi se scoate si se zdrobeste cu furculita (eu am folosit mixerul) pentru a sparge gheata, iar pe urma se baga inapoi in congelator.Se repeta aceasta procedura de 3-4 ori, apoi se serveste.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise