Soricei din flori de salcam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 flori de salcam proaspete cu floarea cat mai bogata,
  • 2 oua, 3 linguri de faina, faina pentru tapetat florile, 3 linguri zahar, 1 pahar lapte, 1 lingura ulei, ulei pentru prajit, 1 zahar vanilat, sare

Mod de preparare

Se freaca ouale cu sarea si zaharul intr-un vas, se adauga uleiul, apoi, treptat, faina, amestecand continuu. Se subtiaza compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o smantana lichida.

Florile de salcam se spala si se scurg foarte bine de apa. Se ia cate o floare de salcam, se trece pe ambele parti prin faina apoi prin aluatul preparat si se pune la prajit in uleiul incins (precum gogosile). Se prajeste pe ambele parti si se scoate pe un servetel pentru a se scurge bine de ulei. Se numesc soricei, deoarece prin prajire capata forma unui soarece.

Se presara cu zahar vanilat si se servesc calzi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise