Sos picant pizza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg ardei gras
  • 2 kg ardei kapia
  • 4 kg rosii
  • 500 gr telina (radacina)
  • 6 ardei iuti
  • 200 ml ulei
  • foi dafin, piper boabe, sare (dupa gust)

Mod de preparare

-Ardeii se coc, se curata si se taie fasii.

-Rosiile se spala, se oparesc, se curata de coaja, seminte si se taie cubulete.

-Telina se da pe razatoare.

-Uleiul, rosiile, telina si zeama de la ardeii copti se pun intr-o cratita la fiert. Dupa ce scade putin, se adauga ardeii copti, ardeii iuti taiati rondele, foi dafin, piper boabe si sare.

-Compozitia se fierbe pana scade bine si devine o pasta groasa, se pune in borcane cu filet (800 ml) spalate si sterilizate.

-Borcanele se fierb in baie de apa timp de 30 minute, se scot si se pun la pat cald pana a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise