Soté de legume cu oua

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 cartofi;
  • 2 morcovi;
  • 200 g mazare;
  • 100-150 g unt;
  • Jumatate de lingurita vegeta;
  • 100 g cascaval ras;
  • Sare, dupa gust;
  • 1 lingurita rasa de cimbru,
  • Cateva foi de dafin;
  • Smantana;
  • 4 oua.
  • Portii: 4.

Mod de preparare

Acesta e un altfel de sote de legume, de data asta am incorporat si oua pentru o masa satioasa ce poate fi servita ca fel principal.

Se taie cartofii si morcovii rondele si se pun la fiert la foc mic, alaturi de mazare pentru aprox 20 de minute. Se adauga o jumatate de lingurita de vegeta si sare, dupa gust.

Cand legumele sunt aproape fierte, se dau de pe foc si le scurgem de apa, insa nu scurgem toata apa, ci pastram o cantitate mica. Punem din loc in loc bucatele de unt. Se adauga cimbru si foi de dafin. Facem 4 spatii in compozitie pentru a strecura si ouale. Se acopera cu cascaval ras. Se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aprox 15 de minute.

Cand sote-ul este gata, se serveste cu smantana.

Pofta Buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise