Sote de morcovi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-400 g morcovi (carote)
  • 1-2 lingurite zahar
  • 20 ml ulei
  • 1-2 lingurite faina
  • optional 1 cub (1 lingurita) concentrat ciuperci
  • 1 lingurita unt
  • optional 1 lingura smantana
  • cateva fire marar, patrunjel
  • sare, piper
  • 1/4 ardei rosu (pentru decor)

Mod de preparare

Se curata si se taie foarte fin morcovii feliute si/sau bastonase sau se dau pe razatoarea mare. Intr-o tigaita cu ulei se prajesc foarte usor morcovii, cand lasa putina zeama se adauga ardeiul rosu taiat foarte fin, concentratul de ciuperci sau putina sare, zaharul, 200-250 ml apa si se lasa la fiert la foc mic cu capac cam 30-40 minute, pana mai scade zeama.

Dupa ce s-au inmuiat foarte bine morcovii se drege gustul de sare, piper sau zahar (cum va place), apoi adaugati untul, faina desfacuta in apa (smantana), verdeata tocata si se mai da cateva clocote.

Se serveste ca atare sau ca garnitura la pui rasol, pane, gratar, sau manzat rasol, etc.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise