Spanac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2 catei mici de usturoi
  • sare sau vegeta
  • patrunjel

Mod de preparare

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert.

Cand apa da in clocot se introduce spanacul si doar se opareste.(Se tine pana se inmoaie putin)

Se scurge bine de apa intr-o sita.

Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.

Usturoiul se piseaza si se adauga peste ceapa.

Cand este gata ceapa ,se adauga spanacul , vegeta dupa gust , patrunjelul si se amesteca bine.

Cam atat!

Se serveste cu ou prajit alaturi.

Se recomanda ca spanacul sa fie consumat in stare cruda in salate, sau in mancare dar doar oparit.

Nu este recomandat ca spanacul sa fie fiert mai mult pentru ca i se distrug toate proprietatile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise