Spanac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2 catei mici de usturoi
  • sare sau vegeta
  • patrunjel

Mod de preparare

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert.

Cand apa da in clocot se introduce spanacul si doar se opareste.(Se tine pana se inmoaie putin)

Se scurge bine de apa intr-o sita.

Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.

Usturoiul se piseaza si se adauga peste ceapa.

Cand este gata ceapa ,se adauga spanacul , vegeta dupa gust , patrunjelul si se amesteca bine.

Cam atat!

Se serveste cu ou prajit alaturi.

Se recomanda ca spanacul sa fie consumat in stare cruda in salate, sau in mancare dar doar oparit.

Nu este recomandat ca spanacul sa fie fiert mai mult pentru ca i se distrug toate proprietatile.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise