Spanac cu ochiuri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • 1 cub concentrat legume, pui sau vita
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1-2 lingurite zahar
  • optional unt cat o nuca
  • 6 linguri ulei
  • 20 ml ulei pentru prajit ouale
  • sare, piper

Mod de preparare

Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa cu putina sare. Se lasa la fiert cam 10 minute, la foc mic, se strecoara si se toaca marunt. Cine vrea il poate mixa.

Intr-o craticioara puneti la fiert laptele cu concentratul si zahar. In alta cratita puneti uleiul, faina, amestecati bine cu telul para si puneti-o pe foc. Dupa 15 secunde turnati laptele clocotit, amestecand cu telul. Daca se ingroasa prea tare de la inceput, mai puneti puitn lapte rece sau apa si lasati sa fiarba vreo 4-5 minute amestecand cu telul. Adaugati apoi spanacul tocat, untul, usturoiul tocat marunt si dregeti gustul de sare, piper.

Prajiti ouale ochiuri, doua cate doua, cu putina sare si stropindu-le mereu deasupra cu uleiul din tigaie.

Puneti pe farfurii spanacul cu cate 2 oua deasupra. Puteti sparge putin galbenusul, ca sa scurga frumos peste spanac.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise