Spanac cu orez

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de spanac,
  • 3 cepe,
  • 250 g orez,
  • sare, ulei.

Mod de preparare

Spanacul se curata se spala in mai multe ape, se fierbe circa 10 minute se scoate si se lasa la scurs (sau luati spanac congelat si il veti pune dupa ce preparati ceapa si orezul).

Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul incis se adauga orezul spalat si o cana din apa in care a fiert spanacul se pune capac si dupa ce s-a umflat orezul punem spanacul si in caz ca mai este nevoie adaugam putina apa. Mai lasam sa fiarba un pic pe foc. Intr-un alt vas punem putin ulei sau unt turnam compozitia de spanac si o dam la cuptor 15 minute.

Se serveste cu cascaval sau garnitura pentru diverse fripturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise