Spankorizo - Spanac cu orez

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -Spanac 0,5kg(de preferință proaspăt dar merge foarte bine și congelat);
  • -3-4 căni orez;
  • -2 cepe;
  • -ulei de măsline;
  • -1 morcov;
  • -1 lămâie;
  • -sare, piper;
  • -2-3 căni supa de legume sau apa.

Mod de preparare

Spanacul proaspăt se spala foarte bine se rupe bucăți (dacă e congelat scăpam de toate grijile astea trebuie doar pus în oala). Orezul se spala în mai multe ape. Ceapa se toaca mărunt, se călește în ulei de măsline, se adaugă morcovul dat prin răzătoarea mica și orezul. Totul se prăjește ușor. Se adaugă supa, sarea, piperul și spanacul. Se fierb 15-20 de minute pana scade apa. Se ia de pe foc se stropește cu zeama de lămâie. Se servește alături de o salata(eu am folosit salata de toamna) ,iar pentru cei care nu țin post merge foarte bine cu un ou prăjit și puțin iaurt alături. Sa aveți pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise