Spuma de caramel si ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. 4 portii:
  • - 200g ciocolata alba;
  • - 250ml frisca;
  • - 1 plic intaritor de frisca;
  • - 4 linguri suc (de preferat-de cirese sau zmeura);
  • - 100g zahar;
  • - 20g unt;
  • - 5 linguri dulceata;
  • - menta.

Mod de preparare

1. Se rad cateva fire de ciocolata si se pun deoparte pt. ornat. Restul de ciocolata, se taie bucati si se topesc in bain-marie (pe abur). Se ia apoi, vasul de pe foc.

2. Se bate frisca si se adauga intaritorul. Se lasa sa se caramelizeze zaharul, intr-o cratita. Luati o lingura din zahar si puneti deoparte, pt. ornat. Se lasa la racit si se amesteca cu untul.

3. Dulceata, se amesteca cu sucul. Cu ajutorul a doua lunguri, se iau galuste din spuma de ciocolata si se aseaza pe farfurii de desert. Se inconjoara cu sosul format din suc.

4. Se orneaza cu firele de caramel puse deoparte, ciocolata rasa si frunze de menta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise