spuma de ciocolata

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr de ciocolata amara superioara (2 batoane),cu continutul de cacao 60-70%
  • 8 oua
  • 1/2 pahar de rom
  • 1 portocala
  • 4 lingurite de cafea solubila (NESS)
  • 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Taiati ciocolata in bucatele. Puneti-le in cratita. Faceti 1/2 ceasca de cafea foarte tare si turnati-o, impreuna cu romul, in cratita;

Puneti pe foc cratita, fie in bain-marie, fie pe o placa, la flacara foarte mica, lasati ciocolata la topit. Amestecati cu spatula, pentru ca sa se lege compozitia. Daca aceasta este prea groasa, adaugati-i putina apa;

In timp ce se topeste ciocolata, radeti coaja portocalei (numai partea superficiala a acesteia). Puneti jumatate din coaja in cratita si amestecati;

Spargeti ouale, punand galbenusurile intr-o salatiera si albusurile in cealalta. Bateti albusurile spuma (dupa ce le-ati pus sare), pana cand se intaresc bine;

Turnati ciocolata in prima salatiera, in care se afla ouale. Amestecati bine, pana cand obtineti o crema foarte omogena;

Turnati, apoi, aceasta crema peste albusuri si amestecati cu spatula, pana cand compozitia devine perfect omogena. Verificati bine, sa nu ramana particule de albus, sau sa nu fi ramas la fundul vasului ciocolata neamestecata;

O puteti rasturna intr-un castron mare, de compot;

Inainte de-a o baga in frigider, pudrati-o pe deasupra cu restul de coaja de portocala.Pregatiti spuma cu 5 ore - cel putin - inainte de-a o servi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise