Stancuri de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:150 g zahar tos, 8 albusuri,250 g nuca taiata felii, 2 linguri faina, 1 lingura cacao
  • Crema: 8 galbenusuri, 140 gr zahar, 2 linguri de cacao, 1 unt
  • Glazura: o ciocolata rasa

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, faina si cacao, apoi nucile. Pe fundul tavii - tapetate cu margarina si faina - se coc pe rand cate o jumatate din compozitie, care se niveleaza bine cu cutitul.

Din galbenusurile amestecate cu zaharul si cacao se obtine o crema prin fierbere impreuna cu untul pana se ingroasa.

Prima foaie se aseaza in tava, apoi se toarna jumatate din crema, dupa care se aseaza cealalta foaie pe care se pune restul de crema si apoi se presara ciocolata rasa.

Ideal este sa fie lasata la rece o zi ca sa se inmoaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise