STAVRIZI CU LEGUME

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg stavrizi
  • o ceapa rosie
  • o ceapa uscata
  • o legatura ceapa verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi
  • o telina potrivita
  • 6-7 rosii
  • sare,piper,busuioc,cimbru dupa gust
  • 2 frunze de dafin
  • un pahar vin alb
  • boabe de piper si coriandru dupa gust
  • o legatura patrunjel verde
  • 1-2 lamai

Mod de preparare

Pestele se curata,se spala,se zvanta si se presara cu putina sare.Morcovii,telina se curata,se spala si se dau pe razatoare.

Ceapa tocata marunt se inabusa in putin ulei,se adauga morcovul,telina,usturoiul tocat marunt si se calesc usor.

Separat intr-un vas se pune cca o treime din zarzavatul calit,apoi se adauga o jumatate din cantitatea de stavrizi ,din nou o treime de zarzavat,apoi restul de stavrizi si se acopera cu zarzavatul ramas.deasupra se aseaza rondele de rosii,foile de dafin,boabe de piper si coriandru.Se toarna vinul si o lingura de ulei.Vasul se acopera,se lasa la foc mic sa fiarba cca o ora.Cand este gata se presara cu patrunjelul verde tocat fin si se serveste cu lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise