Stelute cu jeleu

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat: 125 g unt, 125 g zahar, un zahar vanilat, 3 oua, 500 g faina.
  • umplutura: 200 g jeleu de cirese

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se lasa sa stea coca o ora la rece. Se intinde apoi pe masa tapetata cu faina si se taie cu forma inimioare. Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 15-20 min la 180 grade. Se lasa sa se raceasca putin, se ung cu jeleu si se lipesc cate 2. Se poate folosi si gem sau finetti. Se lasa sa se usuce pe un gratar.

Se servesc ca atare sau la ceai, cafea.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise